30 VUOTTA LAATUA JA LUOTETTAVUUTTA

Kesään 1989 mennessä Mikko Hentinen oli ehtinyt toimia Joutsassa kunnaninsinöörinä liki kymmenen vuotta. Yrittäjämäisellä otteella työtään tehnyt Hentinen ei kuitenkaan halunnut jäädä paikoilleen, vaan mietti uusia uramahdollisuuksia 42-vuotiaana. Niinpä eräs alkukesän yö kypsytti päätöksen lähteä eteenpäin: syksyllä 1989 Hentinen irtisanoutui vakaasta työstään kunnan virassa ja perusti oman rakennusliikkeen. Töitä tehtiin oman kotitalon varastosiivestä käsin, ja ensi töikseen tuore yritys rakensi Joutsaan kaksi rivitaloa, Veertinkartanon ja Pohvinrinteen.

Heti alkuvaiheessa yritys panosti moderniin toiminnanohjausjärjestelmään ja palkkasi osaavan talouspäällikön. Pian hankittiin myös omat toimitilat Joutsan keskustasta. Nämä kaikki hyväksi havaitut ovat edelleen talossa ja käytössä, vielä 30 vuotta myöhemmin. 

Koska omaa työvoimaa uunituoreeseen yritykseen ei ollut ehditty hankkia, ensimmäiset talot rakennettiin projektinjohtourakkana. Se vaihe jäi lyhyeksi, sillä sen jälkeen onkin erityisesti haluttu panostaa omaan, vakituiseen työvoimaan ja sen viihtyvyyteen. Nykypäivän rakennusalalla Insinöörityö Hentinen Oy alkaa olla jo harvinaisuus, sillä rakennustyömaalla on pääosin talon omaa väkeä – se on yrityksen näkökulmasta yksi laadun ja pitävien aikataulujen tae. 

Pian yritys sai uutta rakennettavaa, kun Suomessa alkoi ensimmäinen palvelutalojen rakentamisen aalto. Pertunmaan päiväkeskuksen ja Hartolan Kuninkaankartanon myötä yrityksellä alkoi suurempien urakoiden jakso, ja yritys rakensi palvelutaloja tauotta Joutsan lähikuntiin usean vuoden ajan. Yritysmuoto muutettiin ky:stä osakeyhtiöksi vuonna 1995. 

Sysmän palvelutalon harjannostajaiset vuonna 1995; Uki Voutilainen, Vilppu Harju, Mikko Hentinen ja Tarmo Paju

2020-luvulla Insinöörityö Hentinen Oy on kasvanut rakennusliikkeiden joukossa sitkeäksi ja vakaaksi, noin 50 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. 1990-luvun lama, yrittäjän oma rohkeus ja ”yltiömielinen optimismi” ovat luotsanneet firmaa kohti tämän päivän palvelutarjontaa ja tulevaisuuden rakennuskohteita. Maakunnallinen yrittäjäpalkinto myönnettiin Insinöörityö Hentinen Oy:lle tammikuussa 2014.

Perheyrityksenä pysynyt Insinöörityö Hentinen Oy on nyt kolmen Hentisen käsissä. Talousneuvos Mikko Hentinen jatkaa edelleen hallituksen puheenjohtajana, Ilkka Hentinen on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2013 lähtien. Tuukka Hentinen nimettiin vuonna 2013 tekniseksi johtajaksi.